
یکی از مهمترین مهارت های ارتقا فردی مهارت برنامه ریزی و مدیریت زمان است. ناگفته پیداست که هر چقدر زمان بیشتری رابر روی برنامه ریزی و پیداکردن اهمیت و اولویت های کارهای مهم گذاشته ایم به همان میزان میتوانیم استفاده بهتری از زمان خود داشته باشیم و به این ترتیب انگیزه بیشتری برای غلبه بر اهمال کاری و شروع به کار پیدا کنیم. قانون ABC تکنیک فوق العاده ای برای اولویتبندی کارهاست. این تکنیک در عین آسان و ساده بودن میتواند کمک بزرگی در مدیریت زمان و انجام کارهای شخصی و کاری شما باشد. قبل از شروع قانون ABC باید تمامی کارهای مهم وغیر مهمی را که در نظر دارید طی امروز و یا هفته آینده انجام دهید را روی کاغذ بیاورید.این کارها فارغ از اینکه برای شما چقدر اهمیت دارند باید نوشته شد؛ از رفتن به یک قرارکاری بسیار حیاتی تا یک احوالپرسی تلفنی ساده با یک دوست قدیمی.
اولویت بندی
حال که تمامی کارهای لازم و غیر لازم رابر روی یک کاغذ آوردید باید آنها را طبقه بندی کنید. در کنار هریک از این کارهایکی از حروف A, B, C نوشته خواهد شد. کارهای گروه A کارهای بسیار مهم و حیاتی هستند. به گونه ای که در صورت عدم انجام این گونه کارها میتواند نتایج وخیم و بسیار عمیقی برای زندگی آینده شغلی و شخصی شما داشته باشد. مانند ملاقات با یک مشتری بسیار مهم یا اتمام گزارشی که مدیر عامل شرکت بر عهده شما گذاشته است و آن را برای ارائه در جلسه هیئت مدیره دراین ماه نیاز دارد. حال اگر بیش از یک کار در گروه A داشتید؛ برای کار مهمتر از علامت بعلاوه در کنار آن استفاده کنید. برای مثال شرکت در جلسه کاری با کارشناسان شرکت جهت بررسی مشکلات شرکت A و یک قرار کاری بسیار مهم با یک مشتری خاص که آینده شرکت شما در گرو آن است A+ علامت گذاری نمایید تا اولویت بندی برای تمامی کارها صورت پذیرد.
موارد گروه B مواردی هستند که هر چند فعالیت های مهم و تاثیرگذاری به حساب می آیند ولی عواقب ناشی از عدم انجام آنها به شدت و جدیت گروه A نیست. به عنوان مثال چک کردن نامه های الکترونیکی و یا تماس با کارشناسان یکی از بخش ها جهت اطلاع از وضعیت کلی آن بخش میتواند جزوه کارهای گروه B باشد.
موارد گروه C مواردی هستند که هرچند انجام دادن آنها خوب است ولی عدم انجام آن ها زیان خاصی را متوجه شما نمی کند. به عنوان مثال نوشیدن چای یا قهوه با همکار یا تماس با یک دوست قدیمی که هیچ تأثیر مثبتی در آینده شغلی ما نخواهد داشت؛ میتواند جزو این موارد باشد.
موارد D نیز کارهایی هستند که انجام آنها توسط شما الزامی نیست و می تواند توسط افراد دیگر نیز انجام شود. توصیه میگردد این قبیل کارها را واگذار کرده تا خود زمان بیشتری را برای کار بر روی پروژه های مهم گروه A داشته باشید.
برای شروع و خصوصا کارهای روزانه میتوان از سه گروه اول (A,B,C) شروع کنید و کارهای با اهمیت بسیاربالا، مهم و معمولی طبقه بندی کنید.
نکته بسیار بسیارحیاتی این مورد هست که تا زمانی که شما در لیست خود کاری از گروه +A دارید ابداً نمیتوانید سراغ یک کار از گروه A یا B بروید. این اصلیترین و مهمترین نکته ای است که در تحت هر شرایطی باید بدان پایبند باشید و با تمام قدرت و اراده؛ خود را مکلف به انجام این قانون فوقالعاده مهم در کارهای خود بکنید.
این یک توانایی بی نظیر برای مدیران و افراد موفق هست که میتوانند کارها را دسته بندی و تجزیه تحلیل کرده و سپس در هر لحظه روی مهمترین کاری که دارند تمرکز کنند. در مسیر ارتقا مهارت های فردی، این توانایی شما را مانند یک سکوی پرتاب به بالاترین سطوح موفقیت، اعتماد بنفس و کارایی میرساند.
نویسنده: رسول دانیال زاده
منبع: ۲۱ greatest way to stop procrastinating and get more done in the less time c2001
مطلب بسیار آموزنده ای بود. ممنون
مفید بود .
ممنون لذت بردم
ممنون از شما دوست عزیز