
مدت زمان تخمینی برای مطالعه این مقاله ی تخصصی، ۷ دقیقه می باشد.
چطور سر صحبت را باز کنیم؟ شروع گفت و گو برای اولین بار به منظور آشنایی و ایجاد یک رابطه، نقش بسیار تعیینکنندهای دارد. به احتمال زیاد به مواردی برخورد کردهایم که در جلسه یا مهمانی تمایل داریم با فردی ارتباط برقرار کنیم. در چنین شرایطی تنها جملات کلیشهای مانند هوا چطوره؟ خوبی؟ سلام، چه خبر؟ به یادمان میآید. همه ما میدانیم این جملات تا چه حدی ضدحال هستند! گذشته از ضدحال بودن این جملات، پاسخهای آنها کلیشهای هستند و اساساً کمک ناچیزی به شروع گفت و گو ما خواهند کرد. در این مقاله شیوهای کارآمد و آزموده را معرفی خواهیم نمود که در سه گام به ما می گوید چگونه سر صحبت را با افراد غریبه باز کنیم.
چطور سرصحبت را باز کنیم | گام اول
چطور سرصحبت را باز کنیم؟ برای پاسخ به این سوال، ابتدا حالتی را در نظر بگیرید که شما در یک میهمانی، فردی را ملاقات میکنید که هیچ آشنایی با وی ندارید. سعی کنید از شخص سومی مانند میزبان یا دوست خود از شغل، علاقه مندیها و یا تفریحات وی سوال کنید. به چه تیمی علاقه دارد؟ شخصیت مورد علاقهاش کیست؟ آخرین جایی که به مسافرت رفته کجا بوده؟ و… در صورتی که توانستید اطلاعاتی را در آن مورد کسب کنید بسیار عالی خواهد بود.
چطور سرصحبت را باز کنیم | گام دوم
پیش از شروع گفت و گو با دانستن این نوع اطلاعات، شما سرنخهای خوبی را بدست آوردهاید. گام دوم برای شروع گفت و گو، این نکته است که بدانید هرفردی دوست دارد تجارب خود را به شما منتقل کند. زیرا با این کار حس ارزشمند بودن و مفید بودن به وی دست میدهد. اما فراموش نکنید که باید این درخواست کمک و یا سوال شما به حدی برای آن شخص آسان و دم دست باشد که براحتی از عهده آن برآید. حالتی را تصور کنید که یک کودک ۵ ساله از شما درخواست کند که نام کتابی را که با خطوط درشت روی جلدش نوشته شده برای او بخوانید. شما قطعا این کار را انجام میدهید چرا که خواندن یک یا دوکلمه زحمتی برای شما ندارد. در عین حال حس خوشایند کمک به یک کودک را هم تجربه میکنید. اما اگر همان کودک از شما بخواهد کل کتاب را برایش بخوانید احتمال دارد به نوعی از انجام آن امتنان کرده یا اینکار را با اکراه انجام دهید.
حال فرض کنیم طرف مقابل بنگاهدار ماشین است. سوال مناسب میتواند چنین باشد: آقای…… الان یه پراید صفر رو چند میشه خرید؟ تو ذهنم هستش یدونه ۲۰۶ ثبت نام کنم، پیشنهاد میکنید چه رنگی بگیرم که بعدا اگه خواستم بفروشم راحتتر فروش بره؟ شما هم با من هم نظر هستید اگر از او در مورد تفاوت عملکردن سیستم محرکه دنا توربو با سمند معمولی بپرسید، بدلیل به چالش کشیدن اطلاعات فنی او، به شکلی سعی خواهد کرد از شما فاصله بگیرد!
چطور سرصحبت را باز کنیم | گام سوم
در شروع گفت و گو و در گام سوم، واکنشهایی انجام دهید یا جملاتی بگویید که در درجه اول نشان دهنده مفیدبودن پاسخهایی است که دریافت کردهاید. در ادامه، گفت و گو را به نوعی پیش ببرید که نشان از درک شما نسبت به شرایط طرف مقابل دارد. اگر این همراهی و نزدیکی خصوصا در مورد سختیهایی باشد که شخص تحمل کرده، تاثیری بیشتر خواهد داشت. برای نمونه میتوانید از سختیهایی که یک فرد در کار دارد صحبت کنید. این روش بسیار کارآمد است. به پاسخهای پایین که به دو صورت مختلف بیان شده است، دقت کنید:
+ خانهداری کار پرزحمتیه. تمیزنگه داشتن خونه چیزیه که از هرکسی برنمیآد. منکه یه مدت مجردی زندگی کردم واقعا میدونم چقدر کار پرزحمتی هستش. همه هم از شما انتظار دارند و کارتون اونجور که باید به چشم نمیاد. کار شما تمامی نداره!
– خوشبحالتون تا دم ظهر میخوابید. حالا نهار پختی، نپختی هم که شوهرت کاریت نداره. کاش منم خانه دار بودم…
+ معلم بودن شغلیه که واقعا باید عشقشو داشت. فک میکنم مادامی که مملکت ما ارزش والای معلمی رو ندونه به اونجایی که باید نمیرسه. درهرحال بهتون تبریک میگم که شغل خیلی تاثیرگزاری رو دارید.
– سه ماه تابستونو تعطیلید، یه ماه عید رو هم همچنین. وسط زمستونم که دوتا برف بیاد تعطیلی. روزهای کاری هم که پنجشنبه جمعه تعطیلی. حالا ادعا هم دارید حقوقتون کمه!
کافیاست خودتان را جای خانم خانهدار یا معلمی که مخاطب هریک از این جملات است، بگذارید. خواهید دید که همین کلمات تا چه حدی میتواند تاثیر ذهنی مثبت یا منفی ایجاد میکند.
چگونه سر صحبت را با دختر مورد علاقه باز کنیم؟
برای پاسخ به این مورد که چگونه سر صحبت را با دختر مورد علاقه باز کنیم، در گام سوم باید کمی توجه و دقت بیشتری داشته باشیم. اگر مخاطب ما یک خانم خانهدار و یا یک خانم کارمند است، باید شرایط آنها را به خوبی درک کنیم. اشاره به کار همزمان بیرون و داخل منزل، یا سختی تربیت فرزندان، یا دشواریهایی که گاه در جامعه برای دختران وجود دارد میتواند موضوعات مناسبی برای ادامه گفت و گو با خانمها باشد. دقت داشته باشید عموما خانمها دارای دید ریز و جزیی هستند. سعی کنید در مود جزیئات بیشتر با آنها صحبت نمایید.
چگونه سر صحبت را با پسر مورد علاقه باز کنیم؟
اگر مخاطب ما آقایان هستند، میتوانیم روی مسائلی مانند اشتغال، سربازی و مسائلی از این دست بیشتر مانور بدهیم. نکته مهم در جواب این سوال که چگونه سر صحبت را با پسر مورد علاقه باز کنیم این است که توجه داشته باشیم ذهن آقایان برخلاف خانمها مالتی تسک نیست. به این معنا که تغییر مدام موضوع برای آقایان کاری گیجکننده و نامساعد است. امکان دارد وقتی چند مساله جدید را باهم مطرح میکنید، آنها به روی اولین مساله متمرکز شده و ادامه صحبتهای شما را نشنوند. این موضوعی طبیعی است و نباید حمل بر بیتوجهی باشد بلکه باید با چندبار تکرار سعی کنیم مخاطب را به فضای گفت و گو برگردانیم! همچنین ذهن آقایان به یک دید کلی بسنده کرده و عموما دیدن جزییات برای آنها آسان نخواهد بود. پس اگر میخواهید برای شروع گفت و گو با یک مرد پیشقدم شوید، فراموش نکیند که بر روی مسائل کلان و به شکل تک بعدی بپردازید.
با بکار بستن این دو تکنیک ساده خواهید دید که شخص مقابل چقدر مشتاق به ادامه بحث با شما خواهد شد.
چگونه سر صحبت را با افراد غریبه باز کنیم | شروع گفت و گو بدون هیچگونه آشنایی
شروع گفت و گو در شرایطی که ما هیچآشنایی قبلی با شخص مقابل نداریم، شاید سختترین حالت ممکن باشد. گاهی امکان دارد شما نتوانید شخص سومی را پیدا کنید یا اساسا نمیخواهید شخص سومی از تمایل شما نسبت به برقراری ارتباط با فرد مورد نظر خبردار شود. در چنین حالتی، به شما توصیه میکنم برای شروع گفت و گو، بدنبال جملات کلیشهای نباشید. در عوض میتوانید از سوالات ساده اما متناسب با حال و هوای فرد استفاده کنید. مانند: پوزش میخوام خانم، شما به این محل آشنایی دارید؟ میخواستم بدونم که تاکسیهای این مسیر از کجا رد میشن؟/ سلام جناب، شما سال پیش هم به این کنفرانس اومده بودید؟/ حس میکنم چهره تون برا من آشناست، شما را قبلا جایی ندیدم؟ / نظرتون در مورد نتیجه رقابت چیه؟ و…
دقت کنید سوالاتی را مطرح نمایید که جواب یک کلمه بله یا خیر نداشته باشد. با این سوالات است که میتوانید اطلاعات اولیهی لازم را در مورد خود فرد بگیرید و در ادامه با گامهای اول و دوم و سوم، شروع گفت وگو را به نحو مناسبی شکل دهید.
در پایان بهتر است برای پاسخ به اینکه چطور سر صحبت را باز کنیم بار دیگر سه گام ساده تشریح شده را به شکل خلاصه مرور کنیم:
گام اول- گرفتن اطلاعات اولیه
گام دوم- درخواست کمکی ساده از آن شخص متناسب با اطلاعات وی
گام سوم- پاسخی مناسب که نشان از مفید بودن اطلاعات آن فرد دارد و حاکی از درک ما از موقعیت و سختیهای آن شخص است.
به مکالمه زیر که چند وقت پیش بین من و یک شخص کاملا ناشناس(که البته اکنون از دوستان من است) توجه کنید:
+ سلام ببخشید احساس میکنم شما رو قبلا دیدم!
– سلام، من یادم نمیاد! شما شهر یزد تشریف آوردید؟
+ نه متاسفانه، ولی خیلی تعریفشو شنیدم. ببخشید شما شغلتون چیه؟
– من نوازنده تار هستم.
+ وای چه جالب، امکان داره تو یکی از کنسرتها دیده باشمتون. تهران هم کنسرت داشتید؟
– بله سال ۹۲ تهران تو فرهنگسرای ارسباران بودیم.
+ خیلی عالی. قطعا اجرای زنده خیلی مهارت میخواد. من خیلی دوست داشتم سازی رو بنوازم. به نظرتون از کجا شروع کنم؟ و…
نویسنده: مجید شاه محمدی
سایر مقالات ارتقا:
عالی خیلی موثر و کار آمد
ممنون که با نظرات ارزشمندتون به ما دلگرمی میدین.
مطالب مفیدی بود
ولی من یه مشکل دارم این کارو کردم ولی اون بهم توجه ای نکرد …فقط گاهی با هم چش تو چشم میشیم همین علت چی من دوسش دارم
ممنون از نظر ارزشمندتون دوست عزیز. یکم مشکلتون رو واضح تر توضیح میدین تا بتونیم بهتر کمکتون کنیم؟