
مدت زمان تخمینی برای مطالعه این مقاله ی تخصصی از سری مصاحبه شغلی، ۲.۵ دقیقه می باشد.
یک شغل خوب چه ویژگی هایی دارد؟ هرگاه چنین پرسشی را در کنفرانسها و کارگاه های مصاحبه شغلی ارتقا مطرح میکنم، عموما پاسخ، “درآمد بالا” است. اما جالب اینجاست که طبق پژوهش های متعدد و معتبر، “درآمد” در رتبه سوم فاکتورهای لازم برای رضایتمندی شغلی مطرح است! در برنامه دورهمی آقای مهران مدیری که مهمان برنامه، آقای فردوسیپور بودند، دیالوگ جالبی مطرح شد. این دو فرد که جزو افراد شاخص حرفه ی خود -فارغ از انتقاداتی که میتوان به هر شخصی داشت- هستند، میزان تعطیلات بیش از سه روز را اعصاب خورد کن می دانستند! نکته بسیار پررنگ این مصاحبه برای شخص من این بود که هردو فرد دیوانهوار عاشق کار خود بودند! به عبارتی، بزرگترین تفریح آنها همان کارشان است. اگر نگاهی به زندگینامه ی افراد موفق در هر زمینهای بیاندازیم این نکته برای شما محرز میگردد که وجه مشترک تمام افراد موفق این است که اساساً بدنبال عشق و علاقه خود رفته اند و درآمد در ادامه ی پشتکار آنها که نتیجه ی علاقهمندی به کارشان بوده بدست آمده است.
یک شغل خوب چه ویژگی هایی دارد؟ | معیارهای یک شغل خوب
شاید این پرسش برای شما پیش بیاید که واقعا من به چه شغلی میتوانم علاقهمند باشم؟ معیار های یک شغل خوب چیست؟ از کجا بدانم عاشق چ شغلی هستم؟ پاسخ من سادهاست. اگر روز شنبه برای شما در حکم یک روز شکنجهآور به حساب می آید، روشن است که شغلتان را دوست ندارید! اینکه چه نوع شغلی برای شما میتواند مناسب باشد چیزی است که ارتباط مستقیمی با روحیات شما دارد. دوستی داشتم که فوق لیسانس خود را از یکی از معتبرترین دانشگاه های کشور دریافت کرد، از آزمون وکالت -که آزمون دشواری است- قبول شد اما بعد از چند روز که به عنوان وکیل در یکی از دادگاهها مشغول به کار گردید، متوجه شد که اصلا برای این شغل ساخته نشده است! دوست من خوشبختانه بلافاصله از شغل پردرآمد خود دست کشید و توانست در یکی از کتابخانهها مشغول به کار شود، او اکنون ساعت ها بیش از موظفی خود در فضای ساکت و آرام کتابخانه در حال مطالعه کتاب است. بزودی چندمین کتاب خود را هم آماده انتشار میکند. هرچند درآمد وی به اندازه ی وکالت نیست اما واقعا از شغل و زندگی اش راضیست.
امکان دارد فضای آرام و بی صدای یک کتابخانه برای یک فرد پرجنب و جوش حکم یک زندان انفرادی را داشته باشد! اگر هنوز به طور جدی وارد بازار کار نشدهاید، به شدت توصیه میکنم، در مورد ویژگی های خود بیشتر مطالعه کنید. چه تیپ شخصیتی دارید؟ آیا ویژگیهای یک فرد درونگرا را دارید یا یک فرد برونگرا؟ میخواهید رهبر باشید یا یک متخصص؟ روحیه روبرو شدن با انواع چالشها را دارید یا میخواهید در یک چهارچوب از پیش تعیین شده حرکت کنید؟ توصیه میکنم حتما در این مورد بیشتر فکر کنید. کارشناسان خبره ما در این زمینه میتوانند شما را در مورد شناختن تیپ شخصیتیتان به صورت آن لاین و تلفنی راهنمایی کنند. این مشاوره برای مشترکین ارتقا با هزینه بسیار مناسبی ارائه میگردد. نکته بسیار مهم اینجاست که دقت کنید هیچ تیپی به تیپ دیگر برتری ندارد و هر تیپی برای ایفای نقشی خاص، ایده آل است و در زمینه ی خود میتواند یک نابغه باشد.
نویسنده: مجید شاه محمدی
سایر مقالات ارتقا:
۰ پاسخ به "شغل خوب چگونه شغلی است؟"