ارتباط موثر | انسانها مدام درحال ارتباط با خود، افراد و یا دیگر موجودات محیط شان هستند. ارتباط انسان با دنیای اطراف اتفاقیست که بارها در طول روز با آن مواجهیم. مساله مهم اینجاست که چگونه میتوان کیفیت این روابط را بهبود داد؟ اهمیت ارتباط موثر چیست و چگونه شکل میگیرد؟
برای پاسخ به این سوال، بهتر است مواردی را به یاد بیاوریم که نتوانستهایم منظورمان را آنگونه که هست به دیگران انتقال دهیم. تلاش کرده ایم روابط موثر و بهتری با رئیس یا همکارمان داشته باشیم اما نتیجه آنگونه که باید رضایت بخش نبوده. مساله ای ساده بخاطر یک سوتفاهم در خانواده باعث رنجشمان از یکدیگر شده است. این موارد نشان دهنده این است که نتوانسته ایم ارتباط موثر و کاملی با مخاطبین خود برقرار کنیم.
از طرفی، داشتن مهارت ارتباط موثر، در درجه اول نیازمند شناخت عمیق نسبت به خود است. براستی چگونه میتوان ارتباط موثری را با دیگران برقرار کرد حال آنکه ما ارتباط موثر و مناسبی با خودمان برقرار نکردهایم؟! برخی از صاحب نظران این حوزه، مهارتهای ارتباطی را، به درستی، زبان زندگی نامیدهاند. داشتن ارتباط موثر، سالم و سازنده با انسانهای اطراف خود از اعضای خانواده تا دوستان، همکاران و مشتریان، میتواند بر ارتقا فردی و حرفهای ما تاثیر بسزایی داشته باشد. تقریبا همه ما این تجربه را داریم که با برقراری یک ارتباط موثر و سازنده فرصتهای بینظیری را بدست آوردهایم. همچنین از دست دادن یک ارتباط باعث رنجیده شدن و از بین رفتن فرصتهای قابل توجهی در زندگی ما شده است.
مهارت های ارتباطی علاوه بر از بین بردن تنشهای بی مورد در زندگی و افزایش محبوبیت و کاریزمای شخصی، به عنوان پیش نیاز و ابزاری لازم برای مهارتهایی مانند متقاعدسازی، مذاکره، مهارتهای ارائه مطلب و شبکه سازی مطرح است. تیم ارتقا تلاش دارد با ارائه ” سری مقاله مهارتهای ارتباطی ” این مهارت را در مخاطبین خود ارتقا ببخشد. انتظار میرود که پس از خواندن منظم و انجام تمرینات این مقالات، مهارت ارتباط موثر در خواننده به شکل قابل توجهی بهبود یابد.
باهم در ارتقا باشیم…