• ورود
  • هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

آموزش سخنرانی و فن بیان

توضیحات

آموزش سخنرانی و فن بیان | چند روز پیش به یک سمینار ۵۰۰ نفره در دانشگاه پلی‌تکنیک تهران دعوت شده بودم. سمیناری همه‌چیز تمام، که قطعا هزینه‌های بسیاربالایی بابت برگزاری و  جذبِ مشتریان صنف آموزش از راه دور صرف این سمینار شده بود. این سمینار ۴ سخنران مدعو داشت که متاسفانه عدم مهارت در ارائه سخنرانی حرفه‌ای توسط  آن ها و مدیران مربوط به شرکت برگزار کننده، باعث از بین رفتن فرصتهای بسیار نابی شد. تصور کنید این ۴ سخنران، می توانستند تنها با گذراندن دوره های آموزش سخنرانی و فن بیان، سخنرانی بسیار حرفه ای تری ارائه بدهند که اگر این اتفاق می افتاد چه فرصت های نابی برایشان رقم میخورد؟ تردید نکنید تنها با رعایت ۳ نکته کاملا ابتدایی در این ارائه ها، میزان درآمد سخنران ها از این سمینار، می توانست افزایش حداقل دوبرابری داشته باشد. حال تصور کنید اگر این افراد با آموزش های سخنرانی و  فن بیان آشنا می شدند و به طور جدی و بیش از سه ماه آن را مرتب تمرین و تکرار مینمودند، بدون شک بازدهی آن ها بیش از ۵ برابر می شد. چنین آموزش هایی توسط آکادمی ارتقا در قالب درسنامه های زیر تهیه شده و به طور رایگان در اختیار علاقمندان قرار گرفته است. قطعاً مطالعه ی این درسنامه و دیدن فیلم های آموزشی داخل درسنامه ها، هر آنچه که شما برای یک سخنرانی عالی نیاز دارید، پوشش خواهد داد.

سرفصل های دوره رایگان سخنرانی و فن بیان

یک نکته مهم در آموزش سخنرانی و فن بیان

آموزش سخنرانی و فن بیان منحصر به افرادی نیست که میخواهند در برابر جمعیتی چندصدنفره سخنرانی کنند، بلکه

  • اگر نمی خواهید در جلسه هیات‌مدیره شرکت سخنرانی اسف باری داشته باشید
  • اگر نیاز است در جلسه ای دو نفره مدیرعامل خود را پیرامون موضوعی متقاعد کنید
  • اگر فروشنده هستید و به هیچ عنوان راضی نیستید تا در پرزنت محصول خود ضعیف ظاهر شوید
  • اگر در جمع های خانوادگی همیشه ساکت هستید و دوست دارید که گل سرسبد محفل باشید
  • اگر حس میکنید که نیاز است تا ارتباطات موثرتری با دوستان و فرزندان خود داشته باشید…

قطعاً دیر یا زود به آموزش سخنرانی و فن بیان نیاز خواهید داشت. سخنرانی و فن بیان در شرایط رقابتی میتواند بزرگترین وجه تمایز و برگ برنده ما در اکثر ابعاد زندگی فردی و اجتماعی باشد. استیوجابز در جمله‌ای به خوبی اهمیت داشتن سخنرانی را بیان کرده‌است: نحوه ارائه هرچیزی اهمیت آن را مشخص میکند.

اهمیت آموزش سخنرانی و فن بیان

آموزش سخنرانی و فن بیان در سیستم آموزشی

اهمیت آموزش سخنرانی و فن‌ بیان به اندازه‌ای هست که در سیستم های آموزشی پیشرفته دنیا به شکل مستقیم و غیرمستقیم به آموزش آن پرداخته‌اند. روزنامه گاردین، در مقاله‌ای با عنوان “چرا اکثر مدارس بر روی آموزش سخنرانی در جمع تمرکز دارند؟” به بحث و بررسی در این زمینه پرداخته و میزان اهمیت آن را در مقاطع مختلف مدارس کشورهای اروپایی و آمریکایی بررسی کرده است.

آموزش سخنرانی و فن بیان در سیستم آموزشی

همچنین از سخنرانی و فن بیان به عنوان یکی از پرتقاضاترین مهارتهای دهه آینده می توان نام برد که با داشتن آن میتوان فرصتهای شغلی و مالی بسیار زیادی رابدست آورد. مهارت سخنرانی در جمع همچنین در سیستمهای آموزش غیر رسمی و در رشته‌های مربوط به بیزینس و کسب و کار به عنوان یکی از مهمترین کورسها و مهارتهای لازم مطرح بوده و هست.

مهمترین اصل آموزش سخنرانی و فن بیان

آموزش سخنرانی و فن بیان مسیری است که شروعش با یادگیری نکات به ظاهر ساده‌ای همراه است که در نگاه اول شاید اموری بدیهی و یا عادی جلوه کنند. اما مساله دقیقا از همینجا آغاز میشود که انجام این امور، در عین ساده بودن، آسان نیست. در کلاس های آموزش سخنرانی و فن بیان بارها با این جمله خودتان را خطاب خواهید کرد که: ” عههه راست میگه دیگه، چه جالب!، دقیقا! چرا تا حالا توجه نکرده بودم و…” به عبارت بهتر، تقریبا در همه موارد بعد از دریافت نکات، شامل این ضرب‌المثل میشویم که: “معما چون حل شود آسان شود!”

شاید از خودتان سوال کنید که اگر آموزش سخنرانی و فن بیان  تا این حد ساده است، چرا اکثر سخنرانی‌هایی که ما میشنویم اصلا جذاب نیستند؟ چرا تنها عده‌ای معدود تا این حد جذاب سخنرانی می کنند؟ میدانید علت چیست؟

چون آگاهی مساوی توانایی نیست!

یک مثال کاملا کاربردی: چند وقت پیش همراه برادرزاده‌ها و خانواده‌ به رویا پارک آجودانیه رفتیم! این پارک مربوط به خطاهای چشمی و ذهنی است. تقریباً به دلیل مطالعاتی که در بحث خطاهای ذهنی و ادراک داشتم، با اکثر این خطاها آشناییت داشتم و  فیلم ها و مقالات زیادی در این باب دیده و خوانده بودم. ولی باز تجربه‌ کردنشان برایم بسیار جذاب و آموزنده بود! و بازهم به این جمله بیشتر ایمان آوردم که: آگاهی مساوی توانایی نیست! ارتباط میان آموزش سخنرانی و فن بیان و تجربه من از رویا پاک اینجاست که من میدانستم در بخش جاذبه‌ی برعکس، سقف و المانهایی مانند پله به شکلی طراحی شده اند که شما تصور میکنید این فضا سربالایی است حال آنکه در واقع شما بر روی یک شیب رو به پایین قرار دارید. به همین سادگی ذهن شما دچار یک پاردوکس میشود و سبب میگردد که نتوانید به راحتی حرکت کنید یا حتی قدم بردارید! این موضوع به خصوص برای شخص من که قبلا با این موضوع آشنایی داشت، بسیار جذاب‌تر بود. من آگاهی داشتم که الان در فضایی سرپایینی هستم و این صرفا یک خطای دید است اما باز به زحمت میتوانستم بر خودم مسلط شوم. با اینکه هربار به ذهن خودم آگاهی میدادم، به محض اینکه اندکی تمرکزم با صدا یا هرچیز دیگری بهم میخورد بازهم دچار همان خطا شده و در واقع ذهنم نمیتوانست خودش را کنترل کند. نکته بسیار جذاب اینجا بود که راهنمای ما که بارها و بارها این فضا را درک کرده بود و در واقع ذهن او نه فقط به دانش که به این توانایی رسیده بود، و آنهم فقط و فقط با تمرین و قرار گرفتن در شرایط محیط.

مهمترین اصل آموزش سخنرانی و فن بیان

در بحث آموزش سخنرانی و فن بیان نیز، ما میدانیم با رفتن روی صحنه کسی ما را نخواهد کشت! یا به ما حمله نمیشود(!) ولی بلافاصله دچار استرس وحشتناکی میشویم! میدانیم که باید ارتباط چشمی برقرار کنیم ولی فراموش میکنیم! میدانیم که نباید صرفا با یک لحن ثابت صحبت‌ کنیم و… ولی در واقع این دانشها مساوی با توانایی ما نخواهد بود.  پس چاره چیست؟

رمز رسیدن از دانش به مهارت، یک کلمه پنج حرفی است: “تمرین”

استعداد در آموزش سخنرانی و فن بیان

در اکثر مشاوره‌هایی که برای مدیران و افراد خویش فرما داریم، بارها از ما این سوال را میپرسند که:” آیا من استعداد سخنرانی در جمع را دارم یا خیر؟” پاسخ همیشگی ما این است که خوشبختانه سخنرانی و فن بیان، یک مهارت است، درست مانند مهارت رانندگی. شما در آموزش مهارت رانندگی، چند ساعتی را به آموزش مفاهیم اصلی رانندگی اختصاص میدهید اما بخش قابل توجهی از آموزش شما اختصاص به تمرین و تکرار این دانش دارد تا محتوای دریافتی را تبدیل به مهارت کنید. آیا شما سراغ دارید که فردی با استعداد معمولی، نتواند رانندگی را فرابگیرد؟ قطعا پاسخ منفی است! مهارت سخنرانی و فن بیان هم دقیقا مانند مهارت رانندگی است. شما باید اصول و قواعد اولیه را فراگرفته و در ادامه باید با تمرین و تکرار بتوانید هرآنچه را که آموخته‌اید به مهارت تبدیل کنید. فراموش نکنید همچنانکه آموزش رانندگی بدون ماشین و رانندگی ممکن نیست، آموزش سخنرانی و فن بیان نیز، بدون تمرین در شرایط شبیه‌سازی‌شده ممکن نخواهد بود!

صادقانه بگویم، حتی اگر بهترین مربی تاریخ با عالی‌ترین آموزشهای سخنرانی و فن بیان هم به شما آموزش سخنرانی در جمع بدهد، اما شما این آموزشها را در عمل تمرین و تکرار نکنید هرگز به این مهارت دست پیدا نخواهید کرد! اهمیت تمرین و تکرار در زمینه آموزش سخنرانی و فن بیان زمانی آشکار می گردد که بدانید دموستنس یکی از بزرگترین سخنرانان تاریخ و یونان باستان، در ابتدا لکنت زبان داشته است! اما این شخص توانست با تمرین و تکرار، نه تنها لکنت زبان خود را کاملا از بین ببرد که یکی از تاثیرگذارترین سخنرانان تاریخ شود. مشهور است که دموستنس برای از بین بردن لکنت خود، دانه‌ای شنی در دهان خود نگاه میداشت! تمرینی که شبیه به تمرین”خودکار” یا “دانه خرما” در سری تمرینات آموزش سخنرانی و فن بیان است.

استعداد در آموزش سخنرانی و فن بیان

آموزش سخنرانی در جمع به شکل انفرادی!

طبق آنچه که گفته شد، آموزش سخنرانی و فن بیان باید با تمرین و تکرار انجام گردد. حال سوال اصلی اینجاست که واقعا امکان دارد بدون آنکه من جمعی را در اختیار داشته باشم تا جلوی آنها تمرین کنم، بازهم بتوانم سخنرانی و فن بیان را آموزش ببینم؟ پاسخ مثبت است! خبر خوب اینجاست که بخش بزرگی از آموزش های مربوط به تمرین سخنرانی، به شکل انفرادی است. همچنین عمده آموزشهای فن بیان و صداسازی نیز باید به شکل انفرادی و مرتب انجام شود.

در کنار آموزشهای انفرادی که مربوط به اصول سخنرانی است، شما میتوانید با استفاده از تکنیکهایی که در ادامه گفته خواهد شد، شرایطی را شبیه‌سازی کنید که بدون کمترین هزینه‌ای، امکان تمرین برای کسب مهارت را تا حد قابل قبولی داشته باشید. همچنین آکادمی ارتقا شرایطی را فراهم نموده تا اعضا و بازدیدکنندگان سایت، بتوانند در دورهمی‌ها و باشگاه‌های سخنرانی این آکادمی که هر هفته برگزار می گردد شرکت کنند و زیر نظر اساتید سخنرانی در شرایط واقعی به تمرین بپردازند. جهت اطلاع از شرایط این دورهمی ها و باشگاه ها با تلفن های آکادمی ارتقا تماس حاصل نمایید.

آموزش سخنرانی و فن بیان در جمع | تمرینات شبیه‌سازی

خوشبختانه هرچند هیچ تمرینی مانند سخنرانی در جلوی جمع واقعی نیست، اما امروزه با در اختیارداشتن گوشی‌های هوشمند، میزان دسترسی ما به افراد بسیار آسان‌تر و ارزان‌تر از گذشته میباشد. با تمریناتی مانند ضبط صدای خود و گوش دادن به این صدا می توانید تکیه‌کلامها و لهجه‌ی خود را به خوبی تشخیص دهید. همچنین با فیلم‌برداری از سخنرانی خود و بررسی آن میتوانید نکات ارزشمند فراوانی را که مختص به خودتان است، فرابگیرید. یکی از مهمترین محاسن ایستادن جلوی دوربین این است که شما با استرس سخنرانی بیشتر مواجه میشوید و میتوانید کنترل سخنرانی را هم  در این مورد تمرین کنید. البته یاری رساندن گوشی‌های هوشمند به اینجا محدود نمیشود. شما با استفاده از شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، میتوانید با طیف زیادی از افراد در ارتباط باشید. گذاشتن لایو در اینستاگرام، امکان ارزشمندی هست تا بتوانید خود را در معرض توجه عده‌ی زیادی قرار دهید و با تمرین به این شکل به بهترین نحو، آموخته‌های خود را تمرین کنید.

آموزش سخنرانی و فن بیان در جمع | تمرینات شبیه‌سازی

الگوریتم آموزش سخنرانی و فن بیان

تا اینجا سعی کردیم اندکی بیشتر و کاملا مستند به اهمیت آموزش مهارت سخنرانی و فن بیان بپردازیم. در ادامه اهمیت تمرین را باهم بررسی کردیم و مشخص شد که بخش قابل توجهی از این یادگیری  بر عهده خودمان است و آنهم فقط و  فقط با آموزش امکان پذیر است. اما بخش دیگری هم که ما میتوانیم به شما کمک کنیم علم و دانش اولیه ای است که باید بدست بیاورید.به شما قول میدهیم تا نتیجه سالها مشاوره و آموزشهای باکیفیتی را که در داخل و خارج از کشور دیده ایم در اینجا با شما به اشتراک بگذاریم.

البته که این آموزش ها  توسط بخش تحقیق و توسعه آکادمی ارتقا طبق آخرین یافته و آموزشها دائم در حال بروزرسانی است.

آموزش سخنرانی و فن بیان در این مقاله ابتدا با معرفی و بررسی چهار رکن اساسی شروع شده، با برخی از کاربردی‌ترین تمرینات هوش‌کلامی و صداسازی-دو ابزار اساسی یک سخنران- ادامه پیدا کرده و در ادامه به تعدادی از روشهای طراحی سخنرانی میپردازیم. روشی بی‌نظیر برای شروع سخنرانی معرفی میکنیم و در نهایت یک تکنیک کاملا کاربردی برای پایان سخنرانی را ارائه خواهیم کرد.

آموزش سخنرانی و فن بیان | چهار رکن اصلی!

آموزش سخنرانی و فن بیان با شناخت و اشراف ما به این چهار رکن بسیار اولی‌تر خواهد بود. در ادامه به معرفی و توضیح این چهاررکن اساسی و استفاده از آنها در سخنرانی های خود خواهیم پرداخت.

۱-      سخنران: شخص سخنران اولین رکن یک سخنرانی است! یک سخنران حرفه‌ای به نقاط ضعف و قوت خود اشراف کامل دارد! برای مثال من باید بدانم که نقطه قوط من در استفاده از طنز و نقطه ضعفم سرعت ادای کلمات است. لذا باید تدابیر لازم برای هریک از نقاط ضعف و قوت بیاندیشم.

۲-    مخاطب: ما باید به خوبی بتوانیم نیاز، علاقه‌ها، ارزشها، آرزو و ترسهای مخاطب را شناخته و از آنها برای طراحی یک سخنرانی حرفه‌ای استفاده لازم را ببریم.

۳-   ‌موضوع: موضوع مخاطب همان چیزی است که سخنران و مخاطب باید هردو به آن علاقه‌مند باشند. بدون شک باید در انتخاب موضوع سخنرانی نفع مخاطب دیده شود. این نفع میتواند کاملا مادی و یا کاملا معنوی یا ترکیبی از این دو باشد. مطمئن باشید در این دنیا هیچ فردی پیدا نمیشود که بدون دریافت منافع-مادی یا معنوی- پای صحبتهایشما نخواهد نشست!

۴-    محیط: آخرین رکن یک سخنرانی محیط سخنرانی است. محیط سخنرانی بدون شک تاثیر قابل توجهی را در کیفیت یک سخنرانی خواهد داشت. تصور کنید بهترین سخنران در حال ارائه موضوع بسیار جذابی برای شماست. ولی شرایط محیط اصلا مناسب نیست. بوی نامطبوعی در هوا وجود دارد. صدای تردد و بوق انواع ماشینها تمرکز شما را بهم میزند و در عین حال هوا به شدت گرما و خفه است! به وضوح مشخص است که محیط سخنرانی به شکل جدی میتواند کیفیت یک سخنرانی را بالا و یا پایین بیاورد.

در آموزش سخنرانی و فن بیان، در مورد این چهار رکن به شکل مفصل بحث میشود در این بین ذکر این نکته خالی از لطف نخواهد بود که ما میتوانیم با تمرین، تکرار و آموزش بر روی خود و مخاطب و موضوع تسلط کافی پیدا کنیم، اما همواره محیط در اختیار ما نخواهد بود. تصور کنید در حین سخنرانی به ناگاه برقهای سالن قطع گردد یا سیستم شما دچار ایراد گردد و یا لباس شما پاره شودو… بهتر است پیش از هر سخنرانی تمامی احتمالات مربوط به اختلال را پیشبینی کرده و  برای آن چاره‌جویی کرده باشید. به عنوان یک توصیه میتوانم به شما بگویم که بهتر است در مواردی مانند قطع برق و… که غیرقابل انکار و چشم‌پوشی است از تکنیک طنز موقعیت استفاده کنید! استفاده درست و هوشمندانه از طنز در چنین شرایطی تا حد قابل توجهی اوضاع را بهتر خواهد کرد!

آموزش سخنرانی و فن بیان | تکنیکی بی‌نظیر برای شروع طوفانی!

چنانچه پیشتر اشاره شد مخاطب و موضوع یکی از دو رکن اصلی سخنرانی هستند. در شروع سخنرانی میزان توجه افراد بسیار بالاست و اگر ما بتوانیم مخاطبانمان را در ابتدا با خود همراه کنیم در ادامه کار برایمان آسان‌تر خواهد بود

مغز ما به گونه‌ای تکامل یافته تا همواره تا حد امکان میزان انرژی مصرفی خود را در حد پایین نگه دارد. این موضوع به دلیل تلاش برای بقای انرژی در مغزهای ما نهادینه شده است. به عبارتی در طول تاریخ تکامل انسانها، گونه‌ای که ذهنشان  کمترین مصرف انرژی را داشته زنده مانده و نسلهای دیگر به دلیل کمبود منابع غذا و انرژی اندک اندکاز چرخه تکامل خارج شده‌اند.

چنانچه در مقاله گوش دادن فعال هم اشاره کردیم که ناخودآگاه مغز برای کاهش مصرف انرژی، بسیاری از صداهایی که از نظرش مفید نیست را فیلتر خواهد کرد. کاهش توجه مخاطبان به ما بعد از گذشت چنددقیقه نیز به همین علت است. حال اگر ما بتوانیم به مخاطب و ذهن ناخودآگاهش خود این موضوع را القا کنیم که سخنرانی موضوع مهم و حیاتی است، ناخودآگاه ذهن انسانها توجه بسیار بیشتری را معطوف این موضوع خواهد شد.  استفاده از تکنیک ترس، یکی از بهترین و قوی ترین شیوه های شروع سخنرانی است. ذهن آدمی در مورد ترسها و موضوعات مربتط با آن توجه بسیار بیشتری را نسبت به آرزوها دارد.

برای مثال: این دو شروع را در نظر بگیرید:

الف: اگر این دو نکته اساسی را رعایت نکنید بدون شک سرنوشت کسب و کارتان مانند ۹۹درصد کسب‌وکارهای ایرانی دچار رکود شدید در سال آینده خواهد شد.

ب: در این سخنرانی به شما شیوه‌ای را آموزش میدهم که میزان درآمدتان تا دوبرابر افزایش پیدا کند!

تحقیقات مختلف نشان داده تکنیک ترس، ۱۷ برابر تکنیک آرزو و امید، تاثیرگذاری بیشتری دارد!

پس به عنوان یک نکته مهم در آموزش سخنرانی و فن بیان توصیه میشود که سعی کنید در ابتدای سخنرانی جدی‌ترین نیاز و ترس مخاطب را شناسایی، و آن را به بهترین نحوه به عنوان یک نتیجه در صورت از دست دادن سخنرانی شما، مطرح کنید. البته فراموش نکنید که این شروع نباید به گونه‌ای تهاجمی باشد که باعث گارد گرفتن مخاطبان به شما گردد.

آموزش سخنرانی و فن بیان | تکنیکی بی‌نظیر برای شروع طوفانی

البته شیوه‌های دیگری هم وجود دارد که به فراخور میتوانید از آنها نیز کمک بگیرد. روش پرسش سوال، همراه کردن مخاطب و یا تکنیک دو پرسش هم میتواند به شکل جداگانه یا ترکیبی برای شروع سخنرانی شما استفاده شود.

همچنین، ما در مقاله مفصلی به جملات و نحوه شروع سخنرانی پرداخته‌ایم که برای تکمیل آموزش شما در زمینه سخنرانی و فن بیان میتوانید به آن مراجعه بفرمایید.

آموزش سخنرانی و فن بیان | طراحی بدنه سخنرانی

روشها و فرمولهای کاربردی زیادی برای طراحی سخنرانی وجود دارد؛ و البته قصد من در اینجا مطرح کردن انواع و اقسام فرمولها نبست، چرا که قطعا مجال چنین کاری نیز وجود نخواهد داشت و باید به جای مقاله کتابی در این مقاله منتشر کنیم! اما در این مرحله تلاش خواهیم کرد به شما اصول و نکات بسیار مفید و خلاصه‌‌ای را مطرح کنیم تا بیشترین تاثیرگذاری را برای رسیدنن یه یک سخنرانی عالی را داشته باشد.

۱-      مایندمپ یا همان نقشه‌ذهنی سخنرانی خود را رسم کنید. شما میتوانید مقالات  و آموزشهای رایگان زیادی در این زمینه جست و جو کنید. همچنین توصیه موکد میکنم فیلم نحوه ترسیم نقشه ذهنی ارتقا را که با قیمت بسیار مناسب-کمتر از یک بسته پفک!- تهیه کنید. توانایی شما در ترسیم مایندمپ به شدت به سخنرانی شما انسجام خواهد داد.

۲-    در هر سخنرانی ۶۰ دقیقه‌ای بیشتر از ۳ موضوع مهم و اساسی را مطرح نکنید و در عوض تا حد امکان این مسائل را با انواع و اقسام داستان، خاطره و مثال بسط و شرح دهید.

۳-    هرگز فراموش نکنیم که بعد از هر مطلب مهم و اساسی که گفته شد فرصتی برای جمع بندی و مشارکت افراد مهیا شود تا مطلب به خوبی در ذهن مخاطبین شکل بگیرد.

۴-    در نظر داشته باشید که اگر فردی بیش از بیست دقیقه به شکل ساکن در جایی نشسته باشد ناخودآگاه میزان جریان خون به سمت پاها بیشتر شده و حالت کرختی و بی‌حالی پیدا میکند. حتما در هر بیست دقیقه یک مطلب طنز یا فعالیت و… آماده کنید تا سخنرانی شما از حالت خشک بیرون بیاید.

۵-   برای سخنرانی‌های غیرتخصصی، برای هر گذاره‌ای بیش از یک منبع علمی معرفی نکنید و در عوض چندین مثال و داستان شخصی که تایید کننده این رفرنس است، بیاورید.

آموزش سخنرانی و فن بیان | سکانس پایانی سخنرانی!

در پایان سخنرانی خود تمام تمرکز و تلاش خود را معطوف به این دو نکته نمایید:

۱-      مخاطب شما یکبار دیگر یک جمع بندی از مطالب ارائه شده را دریافت نماید.

۲-    بداند که بعد از دریافت این مطالب حال باید چه رفتاری را داشته باشد. به این موضوع call to action  یا دعوت به اقدام میگویند. یکی از اساسی ترین تفاوتهای یک سخنرانی با خاطره‌گویی یا گپ زدن همین دعوت به اقدام و هدفمند بودن آن است.

آموزش سخنرانی و فن بیان | ابزارها-صداسازی

صدای یک سخنران، ویترین این سخنران است. به نظر من، آموزش سخنرانی و فن بیان بدون ارائه آموزشهای لازم صداسازی، آموزش کاملی نخواهد بود. البته منظور ما از صداسازی نه صداسازی که در صنعت خوانندگی و یا دوبله استفاده میشود، که رسیدن به بهترین شکل صدا برای هر فرد است. به شکلی که بتوانیم صدای خود را به گونه‌ای تنطیم کنیم که اولا با تنفس درست دچار کم آمدن نفس جلوی دیگران نشویم. صدای ما به اندازه کافی بلند، رسا باشد. صدای ما کمترین نویز و خش را داشته باشد و در کل بتوانیم به بهترین نحو کنترل خودمان را روی صدای خودمان داشته باشیم که در جای مناسب بتوانیم آرام، یا بلند، سریع و یا شمرده صحبت کنیم و در واقع با قدرت و مسلط ریتم سخنرانی خاص خودمان را داشته باشیم.

از جمله تمرینات بسیار مفید و پایه‌ای برای سخنرانی، تمرین تنفس دیافراگمی هست. البته به شما قول میدهم ه تنفس دیافراگممی را تا حدی توضیح دهم. البته شما میتوانید با سرچ عنوان Learn the Diaphragmatic Breathing Technique میتوانید فیلمهای مفیدی را در زمینه آموزش صحیح تنفس دیافراگمی مشاهده بفرمایید. یکی از نمونه این آموزشها رو که توضیح  نسبتا جامعی را به شما داده را در آپارات ارتقا آورده‌ایم. میتوانید در همینجا آن را مشاهده بفرمایید.

بعد از مدتی که فراگرفتیم چگونه از حداکثر حجم شش‌های خود از طریق تنفس صحیح استفاده کنیم، حال دیگر در هرجایی که خواستیم میتوانیم با صدای بلندتری صحیت کنیم، لرزش صدای خود را کنترل کنیم و البته دچار کمی نفس ناشی از استرس خصوصا در ابتدای سخنرانی نشویم.  برای جلوگیری از لرزش ناشی از استرس ابتدای سخنرانی، که امری طبیعی است، بهتر است یک پرده صدای خود را بالا ببرید در این صورت هیچکس متوجه لرزش صدای شما نخواهد شد!

البته تمرینات فن بیان مربوط به آموزش سخنرانی، محدود به تمرینات تنفس نیست، تمرینات متنوعی وجود دارد که کمک کند شما بتوانید برد صدای خود را افزایش دهید، میزان بم یا تیزی صدای خود را کنترل کنید، تغذیه و رژیم تغذیه‌ای که میتواند به بهبود صدای شما کمک کند و… در صورت تمایل برای آشنایی و دریافت آموزشهای مربوط به فن بیان در سخنرانی میتوانید از طریق این لینک محصول کامل و حرفه‌ای فن‌بیان و سخنرانی را که توسط یکی از بهترین اساتید در زمینه فن بیان و صداسازی دنیا، استاد لقایی تهیه فرمایید. ارتقا کیفیت و کاربردی بودن مطالب ارائه شده در این محصول را تضمین میکند.

آموزش سخنرانی و فن بیان | ابزارها- زبان بدن

به نظر من زبان بدن اگر به شکل بسیار ریز و  بسیاروسواس گونه بررسی شود، کارگشا نخواهد بود. برای مثال اینکه هرفردی در هرجایی بینی خود را بخواند بدون تردید درحال دروغگویی است و یا اینکه اگر شخصی دسست به سینه نشسته باشد نشان از گارد بسته وی دارد؛ در همه موارد صحیح نیست. اما باید اعتراف کرد که آگاهی داشتن به زبان بدن و کمک گرفتن از آن صرفا به عنوان یک ابزار کمکی میتوناد مفید باشد.

در روی سن، خصوصا اگر افراد آشنایی زیادی با شما ندارند، سعی کنید صاف و بر روی دو پا بایستید، گردن و سر خود را اندکی بالا بگیرید و باحالتی افتخار آمیز بر روی سن حرکت کنید. سعی کنید که دستهای شما گره کرده نباشد. ارتباط چشمی خود را با تمام مخاطبان حفظ کنید. بهتر است انگاه شما در تمامی سالن پخش گردد. برای اطلاعات بیشتر توصیه میکنم به مقاله ارتباط چشمی موثر | هرآنچه از روانشناسی ارتباط چشمی باید بدانیم، مراجعه نمایید.

آموزش سخنرانی و فن بیان | ابزارها- کنترل استرس

هر زمانی که بحث سخنرانی در جمع مطرح میشود، بحث استرس و ترس از سخنرانی نیز مطرح میگردد. بر اساس آمار انجمن روانشناسان ایالات متحده، ترس از سخنرانی بالاتر از ترس از مرگ، ترس از ارتفاع و ترس از عنکبوت، به عنوان ترسناکترین پدیده از سوی جامعه مطالعاتی مطرح شده است!

قطعاً دومین درس از این دوره رایگان آموزشی، درس کنترل ترس از سخنرانی و استرس خواهد بود.

آموزش کنترل استرس سخنرانی و فن بیان

آموزش سخنرانی و فن بیان | ابزارها- هوش کلامی و طنز در کلام

یکی از مهمترین پارمترهای سخنرانی جذاب بدون شک اسستفاده از کلمات متنوع، جذاب، طنز موقعیت و حاضرجوابی است. چیزی که سخنرانی را از یک فیلم از پیش ضبط شده متمایز میکند هوش کلامی سخنران است.

به نظر من افزایش و توجه به بهبود هوش کلامی در آموزش سخنرانی و فن بیان، بسیار مهم و تعیین کننده است. یک سخنران باید بتواند به سرعت بهترین کلمات را از ذهن استخراج و آنها را در موقعیت مناسب خود جایگذاری کند.

اگر علم و دانسته یک سخنران را به عنوان یک چاه آب در نظر بگیرید، هوش کلامی مانند پمپی است که میتواند  این اندوخته را از اعماق ذهن سخنران به سطح زمین آورده و آنها را قابل استفاده کند. به شکل خلاصه میتوان هوش کلامی را به توانایی افراد در استفاده به موقع، سریع و متناسب با قصد سخنران تعبیر کرد. خبر خوب اینجاست که شما میتوانید با انجام تمرینات مخصوص به هوش کلامی خود، هوش خود را تقویت نموده و از آن در بحث آموزش سخنرانی و فن بیان، نهایت استفاده را ببرید. برای مثال برخی از تمرینات هوش کلامی شامل: قصه‌گویی بداهه، کلمات زنجیری، مبالغه و طنز در کلام را نام برد. برای آشنایی بیشتر با این تمرینات میتوانید مقاله مربوط به هوش کلامی را مطالعه یا دوره جامع افزایش هوش کلامی در آموزش سخنرانی و فن بیان را از فروشگاه ارتقا تهیه نمایید.

آموزش سخنرانی و فن بیان | جمع‌بندی

اجازه بدهید که برگردیم به مثال اول مقاله، در همان سمینار دانشگاه پلی‌تکنیک از ۴ سخنران، دو سخنران بسیار آهسته و یک‌نواخت صحبت کردند، این سخنرانان متاسفانه شروع جذابی نداشتند. یکی ا سخنرانان شروع قابل قبولی داشت ولی نتوانست انسجام مطالب خود را به خوبی حفظ کند. وی دوست داشت ۶ مطلب مهم را در بیست دقیقه به مخاطبین خود برساند که متاسفانه در پنج دقیقه پایانی با سرعت تمام ۴ مطلب باقی مانده را توضیح داد و این موضوع سبب گمراهی مخاطبان گردید. و انصافا یکی از سخنرانان شروع جذابی داشت و با تسلط ارائه خود را پیش برد. ولی در پایان نتوانست یک دعوت به اقدام شفاف و روشن ارائه بدهد. فرض کنید این شخص میتوانست با یک دعوت به اقدام کاملا ساده خدمات خود را معرفی کند و در همان شرایطی که همه جذب سخنرانی ایشان شده‌بودند با یک تخفیف مناسب خدمات خود را به تعداد بسیار بالایی از حضار بفروشد! هرچند امکان خرید بعد از سمینار فراهم شده بود ولی در فروش ایت یک تجربه بسیار واضح است که افراد بلافاصله بعد از یک ارائه بسیار راحتتر خرید خود را نهایی میکنند!

یک خبر خوب برای شما!

به شما بسیار تبریک میگم که مقاله آموزش سخنرانی و فن بیان را مطالعه فرمودید. خبر خوب اینجاست، که از آنجایی که عموم جامعه شاهد تعداد بسیار زیادی سخنرانی غیرحرفه‌ای بوده‌اند، لذا شما میتوانید با اندکی تلاش و آموزش در این زمینه به اندازه بسیار قابل توجهی سخنرانی خود را از دیگران متمایز کنید.

در همان سمینار دانشگاه پلی‌تکنیک من از دوست مدعو بغل دستی که از مدیران ارشد بیمه پاسارگاد بود، پرسیدم:” نظر شما در مورد سخنرای‌های ارائه شده چیست؟ پاسخ دادند:”روی هم رفته خوب بود، و خصوصا دو نفر آخری بسیار عالی  بودند!”

جمع بندی آموزش سخنرانی و فن بیان

کلیه حقوق این سایت برای آکادمی ارتقا محفوظ است.